Construcții din lemn

CONSTRUCȚII DIN LEMN

Tendințele actuale pe plan global pun accent tot mai mare și spre partea de ecologie a clădirilor și a mediului înconjurător, preocupările continuând astfel spre limitarea poluării și  înlocuirii materialelor de construcții convenționale, care presupun un proces poluant pentru  obținerea lor, cu lemnul și produsele pe bază de lemn, care se încadrează în categoria materialelor de construcții naturale (bio).
Toate acestea îndreptățind ideea că lemnul se numără și va continua să se mențină printre principalele materiale de construcții

Biserica- Sfanta Maria-Munchen,Germania:

concepţie şi dezvoltare de proiect

Structura framing (timber frame) este structura folosită în Germania, SUA, Canada ca standard. Sistemul pe care îl folosim asigură comportarea elastică a structurii şi evită concentraţiile de eforturi prin disiparea acestora şi conlucrarea spaţiala a ansamblului.

Pereţii portanţi sunt realizaţi din dulapi 50x150mm iar cei de compartimentare din elemente 50x100mm , montanţii sunt în mod obişnuit la 55-65cm unul de celălalt iar traversele asigură conlucrarea între panouri şi repartiyarea uniformă a eforturilor.

Placarea pereţilor la exterior şi interior se face cu OSB de 12/10mm, izolaţia interioară a pereţilor se realizează cu vată minerală. La exterior se aplică termosistem, iar la interior se plachează cu gips carton, care ulterior se finisează.

Planşeul se realitzează din grinzi principale + grinzi secundare (dulapi 200/250 x 45mm), placate cu OSB, conferind o rezistenţă sporită sistemului. Structura se tratează împotriva insectelor şi ignifug.

Este unul dintre cele mai rezistente şi eficiente sisteme, prin rezistenţă foarte mare la seisme, fiabilitate, confort termic şi fonic sporit, dar cu costuri de realizare rezonabile.

PERFORMANŢELE UNEI CASE DIN LEMN

  • Coeficient de transfer termic (k) = 0,202 W/m2K;
  • Rezistenţă fonică (Rw) = 42- 52 dB;
  • Clasa de rezistenţă la incendiu (F) = F30 – F60;
  • Consumul anual pentru încălzire = 63,7 kWh/m2.