CONSTRUCTII DIN LEMN
Lemnul se numără și va continua să se mențină printre principalele materiale de construcții.

MEREU IN TENDINTE
Tendințele actuale pe plan global pun accent tot mai mare și spre partea de ecologie a clădirilor și a mediului înconjurător, preocupările continuând astfel spre limitarea poluării și înlocuirii materialelor de construcții convenționale, care presupun un proces poluant pentru obținerea lor, cu lemnul și produsele pe bază de lemn, care se încadrează în categoria materialelor de construcții naturale (bio).
CONCEPTE SI DEZVOLTARE DE PROIECT
Structura framing (timber frame) este structura folosită în Germania, SUA, Canada ca standard. Sistemul pe care îl folosim asigură comportarea elastică a structurii şi evită concentraţiile de eforturi prin disiparea acestora şi conlucrarea spaţiala a ansamblului.

Este unul dintre cele mai rezistente şi eficiente sisteme, prin rezistenţă foarte mare la seisme, fiabilitate, confort termic şi fonic sporit, dar cu costuri de realizare rezonabile.
Pereţii portanţi sunt realizaţi din dulapi 50x150mm iar cei de compartimentare din elemente 50x100mm , montanţii sunt în mod obişnuit la 55-65cm unul de celălalt iar traversele asigură conlucrarea între panouri şi repartiyarea uniformă a eforturilor.
Placarea pereţilor la exterior şi interior se face cu OSB de 12/10mm, izolaţia interioară a pereţilor se realizează cu vată minerală. La exterior se aplică termosistem, iar la interior se plachează cu gips carton, care ulterior se finisează.
Planşeul se realitzează din grinzi principale + grinzi secundare (dulapi 200/250 x 45mm), placate cu OSB, conferind o rezistenţă sporită sistemului. Structura se tratează împotriva insectelor şi ignifug.
PERFORMANŢELE UNEI CASE DIN LEMN
- Coeficient de transfer termic (k) = 0,202 W/m2K;
- Rezistenţă fonică (Rw) = 42- 52 dB;
- Clasa de rezistenţă la incendiu (F) = F30 – F60;
- Consumul anual pentru încălzire = 63,7 kWh/m2.